Det gør en forskel, hvor du placerer dine solceller

Vi guider dig, så du vælger den økonomisk bedste løsning

Kravene bliver større, og fokus vokser, når det kommer til bæredygtig energi. Solceller fra MySolar lever op til de krav, så du får en fremtidssikret løsning med økonomisk gevinst og et harmonisk resultat.

Vælg den rigtige placering, og brug dine penge sjovere

Tænk ind, hvornår du har brug for strøm

Er du som de fleste på arbejde midt på dagen? De fleste placerer solceller mod syd for at få højest mulig produktion, når solen er på sit højeste – altså midt på dagen. Problemet er, at de færreste er hjemme her. De fleste har et højere forbrug først og sidst på dagen. Derfor anbefaler vi øst/vestvendte solceller, når det kan lade sig gøre. Produktionen bliver ganske rigtigt mindre, men økonomien bliver bedre. Din strøm er nemlig mere værd – hele 4 gange mere værd – når du bruger den med det samme i stedet for at sælge den.

Lagre strømmen til senere forbrug

Hvis du har mange paneler og et mindre batteri, anbefaler vi, at du fordeler panelerne på to forskellige dele af taget. På den måde producerer du strøm hen over en større del af dagen. Hvis du vælger et stort batteri, som kan trække meget på kort tid, anbefaler vi, at du placeres panelerne mod syd, hvor produktionen som udgangspunkt er størst midt på dagen.

Husk netto-ordningen

Tidligere kunne du gemme dit overskud af strøm på el-nettet og få det tilbage senere, når du skulle bruge det. I dag sælger du i stedet den strøm, du har til overs, til elnettet. Til gengæld slipper du for at betale PSO og andre energiafgifter på den strøm, du selv producerer og forbruger. Derfor gælder det altså om at producere strømmen, når du har brug for den. Det giver den bedste økonomi.

Gør dit hus klar til fremtiden

Solceller er en gevinst både på den korte og den lange bane. Både i forhold til din økonomi og for at fremtidssikre dit hus og gøre det attraktivt, når du engang skal sælge. For energikravene bliver løbende strammet i Bygningsreglementet. Det så vi både i 2018 og 2020.

Derfor er der ingen grund til at vente. Med den rigtige placering kan du dække dit eget energiforbrug og gøre dit hus grønnere og din økonomi bedre.

Er du i tvivl om noget?

Måske kan en af vores video-guides hjælpe dig på vej